© Copyright 2018, Kalmar Grand Prix | Kontakta oss: info@kalmargp.se

instagram-mono
facebook-mono
mail-mono

Hansa Bygg Grand Prix Kalmar MTB

BRA ATT VETA OM VÅRA MTB LOPP

 • Datum: 30 maj
 • Starttid: kl 09.00
 • S tart och mål: Kalmarsundsparken, precis söder om Kalmar Slott
 • Typ av lopp: Motionslopp med individuell tidtagning
 • Sträcka: 25 och 50 km
 • Åldergräns: 25 km från det år du fyller 8 år.
  50 km från det år du fyller 15 år.
 • Boende: kalmar.com
 • Nummerlapp hämtas ut från 29:e maj
 • Medalj: Alla fullföljande får medalj
 • Mat efter målgång

Bara några minuter från Kalmar centrum,  i Kalmarsundsparken vid Kalmar slott, hittar du starten till vårt MTB-lopp. Kanske är det Sveriges mest centrala? Loppet är för dig som vill ha en härlig utmaning på fantastiska stigar och vägar i naturen, eller för dig som vill ta sista chansen att seeda dig inför Cykelvasan. Banan är lagd av sanna MTB-entusiaster och är vacker och varierad.

Den korta distansen är man välkommen att köra från åtta år och uppåt i
vuxens sällskap.

Start och mål är beläget vid Kalmarsundsparken som är ett omtyckt och populärt rekreationsområde, med badplatser och stora gröna ytor, precis söder om Kalmar slott. Där finns Kalmarsundsbadet, som har fått en 180 meter lång träbrygga rakt ut i Kalmarsund och Kalmars finaste sandstrand, med tillgång till nybyggda omklädningsbås, utomhusduschar och ett flertal toaletter. Varvet, som mäter 25 km går i mycket omväxlande terräng. Snabbåkta grusvägar varvat med sköna stigar och ett par oväntade backar med utmanade klättringar och fartfyllda utförslöpor. Hälften av varvet går precis vid havet och bjuder på fin glittrande utsikt över Kalmarsund. Sträckningen avslutas med härlig varvning/målgång i Kalmarsundsparken som är som gjort för publiken och samtidigt är en perfekt plats för en afterbike med ett dopp i Kalmarsund.
Det finns två depåer längs banan som erbjuder service, vätska, frukt m.m.

För detaljerad bansträckning:

 

 

ANMÄLAN

Fram till 23.59 torsdag 28/5 går det att anmäla sig till
Hansa Bygg Grand Prix MTB 25 respektive 50 km via vår hemsida under fliken ”Anmälan” här ovan.

Efteranmälan på plats är möjlig i mån av plats. Den extra avgiften vid efteranmälan är 100 kr.


Viktig information till dig som anmält dig till våra MTB-lopp.

REGISTRERING

Vi ombeder samtliga deltagare att hämta ut sina nummerlappar så tidigt som möjligt. Kansliet öppnar 15.00 29/5 på Stortorget samt 07.00 30/5 i Kalmarsundsparken. På nummerlappens baksida skall personuppgifter fyllas i. Var och en har ansvar för att detta fylls i korrekt.
I vissa fall finns information i era startkuvert. Det är MYCKET viktigt att ni läser denna information. Invallning i fållor sker från klockan 09.00.OBS: Ingen möjlighet till persedelförvaring.

 DEPÅ

Det finns två depåer längs banan som erbjuder: service, vätska, frukt m.m.Observera att det inte finns toaletter vid depån.Vid oförutsedd händelse längs bansträckningen uppmanas de deltagande att rapportera detta till tävlingsledare Mattias Carlsson; 070-167 33 54.

Vid allvarligare olycka; ring 112.

Vid målgång bjuds alla deltagare på mat.
Vi kommer ha fotografer och filmteam på plats för att dokumentera loppet. Materialet kan komma att användas i vår marknadsföring och/eller publiceras i nyhets- och annonsmaterial. Om du inte känner dig bekväm i detta, vänligen kontakta oss på info@kalmargp.se så ser vi till att inte använda dessa bilder.

TÄVLINGSREGLER MTB

Deltagande sker på egen risk!

Du som cyklist ansvarar för att vara registrerad på den nummerlapp och det chip du tilldelas.

Godkänd cykelhjälm skall användas.

Eldriven cykel är ej tillåten.

Gällande trafikregler skall följas.

Banan är ej avlyst.

Visa hänsyn till ev andra trafikanter på stigarna.

Hansa Bygg Grand Prix Kalmar täcker inte förlust eller skada på egendom.

 

Start och mål är beläget vid Kalmarsundsparken som är ett omtyckt och populärt rekreationsområde, med badplatser och stora gröna ytor, precis söder om Kalmar slott. Där finns Kalmarsundsbadet, som har fått en 180 meter lång träbrygga rakt ut i Kalmarsund och Kalmars finaste sandstrand, med tillgång till nybyggda omklädningsbås, utomhusduschar och ett flertal toaletter.Varvet som mäter 25 km gå i mycket omväxlande terräng. Snabbåkta grusvägar varvat med sköna stigar och ett par oväntade backar med utmanade klättringar och fartfyllda utförslöpor. Hälften av varvet går precis vid havet och bjuder på fin glittrande utsikt över Kalmarsund. Sträckningen avslutas med härlig varvning/målgång i Kalmarsundsparken som är som gjort för publiken och samtidigt är en perfekt plats för en afterbike med ett dopp i havet med Kalmar Slott och Öland som fondvägg. Det finns två depåer längs banan som erbjuder: service, vätska, frukt m.m.

För detaljerad bansträckning:

Bansträckning

Anmälningsavgift 25 km, 295:-
Anmälan mellan 2/2-1/4, 395:-
Anmälan mellan 2/4-28/5, 495:-

Anmälningsavgift 25 km, 195:- 8-12år
(OBS! endast i vuxens sällskap.)

Anmälningsavgift 50 km, 495:-
Anmälan mellan 2/2-1/4, 595:-
Anmälan mellan 2/4-28/5, 695:-

Efteranmälan görs på plats 29:e maj, alternativt 30:e maj (kansliet öppnar 07:00) Efteranmälningsavgift: + 100 kr

ANMÄL DIG HÄR!

KONTAKT

TRAFIKINFO

FUNKTIONÄR

NYHETER

ANMÄLAN

HEM

Resultatlista 2019